Caroline fandt opskriften på denne Pannacotta på recepten.se mens hun havde sportlov (svensk svar på vinterferie).
Ingredienser til 4 portioner:
5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
0,5 dl sukker
3 stk. gelatineblad (husblas)
Garnering : årstidens bær (vi lavede en hindbærkompot på frosne hindbær)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Del vaniljestangen og tag kornene ud, bland i gryden med lidt fløde, så kornene deler sig.
Resten af fløden samt sukkeren kommes i gryden og det varmes forsigtigt op, under omrøring.
Det ser lidt voldsomt ud med alle vaniljekornene. Lad det simre i 2-3 minutter.
Tag gryden af pladen, inden gelantinen krammes fri for vand og tilsættes under omrøring.
Rør lidt i gryden for at alt gelantinen er smeltet.
Flødeblandingen sigtes for at få vaniljestang og snuller væk.
Herefter hældes de i portionsglas og stilles på køl.
Caroline og jeg glemte at fotografere før der var sat ske i den. Men efter 3 timer i køleskabet var de faste og fine, smagte super godt med eller uden hindbærkompot.
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar