De er også nemmere at lave fordi de er tykkere og mindre og dermed ikke så svære at vende.
Til 20 styk skal du bruge:
- 275 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 2 spsk. sukker
- 1½ tsk. bagepulver
- ½ l mælk
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 50 g smør/margarine
- Bland mel, salt, sukker og bagepulver sammen, og pisk det sammen med mælken.
- Tilsæt vanille ekstrakt – alternativt lidt almindeligt vanillepulver.
- Pisk til sidst æggene i. (Du kan også piske hviderne stive for sig og vende i dejen til sidst. Det giver en luftigere dej.)
- Smelt en klat smør på en stegepande.
- Brug ca. ½ dl dej til hver pandekage – der kan godt være et par stykker eller tre på en almindelige stegepande. Vil du have dem helt runde og fine i kanten, vil en spejlægspande være helt perfekt at bruge, men der kan så kun være én pandekage på ad gangen.
- Steg de amerikanske pandekager 2 minutter på hver side, og stabl dem på et lille fad eller en tallerken.
- Kom en ny klat smør på og en ny omgang dej og så fremdeles til alle pandekager er stegt.
Hej Mette
SvarSletSuper opskrift - Kunne jeg få dig til adde https://www.hurtigmums.dk/amerikanske-pandekager/ som kilde, da Google ellers ser det som duplicate content og kan finde på at straffe både din og min hjemmeside :-)
På forhånd tak
Laust
HurtigMums.dk