søndag den 24. februar 2013

Carolines Panna cotta


Caroline fandt opskriften på denne Pannacotta på recepten.se mens hun havde sportlov (svensk svar på vinterferie).

Ingredienser til 4 portioner:

5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
0,5 dl sukker
3 stk. gelatineblad (husblas)

Garnering : årstidens bær (vi lavede en hindbærkompot på frosne hindbær)

Læg husblas i blød i koldt vand.

Del vaniljestangen og tag kornene ud, bland i gryden med lidt fløde, så kornene deler sig.



Resten af fløden samt sukkeren kommes i gryden og det varmes forsigtigt op, under omrøring.


Det ser lidt voldsomt ud med alle vaniljekornene. Lad det simre i 2-3 minutter.


Tag gryden af pladen, inden gelantinen krammes fri for vand og tilsættes under omrøring.


Rør lidt i gryden for at alt gelantinen er smeltet.


Flødeblandingen sigtes for at få vaniljestang og snuller væk.


Herefter hældes de i portionsglas og stilles på køl.


Caroline og jeg glemte at fotografere før der var sat ske i den. Men efter 3 timer i køleskabet var de faste og fine, smagte super godt med eller uden hindbærkompot.


Velbekomme




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print venligt