fredag den 19. december 2014

Husets and

Denne opskrift har jeg ikke billeder til, for egentligt har jeg aldrig tænkt på den som sådan en jeg skulle have med her, men den er ønsket, så her er den kort fortalt :)

Du skal bruge:
En dejlig and (vores hedder altid Oscar og har gået på friland)
4-5  æbler
1 pose med svesker uden sten
Sukker
Salt
Peber
lidt smør
vand

Husk at en and som er frosen er lang tid om at tø op. Tag den ud af fryseren 3 dage før du vil stege den.

Bland en krydderi blanding af 2 dele salt 1 del peber og 1 del sukker. Gnid anden med krydderierne inden i og uden på. Fyld den med æblebåde (uden kernehus) og svesker, så de bliver blandet inden i anden. Luk anden med kødnåle og læg den på maven/brystet i et fad med lidt smør i bunden. Sæt den i ovnen og giv den 1 time inden du vender den. Ovnen må gerne være kold når du sætter den ind. Sæt den på 160 grader, gerne varmluft.

Efter en time tager du den ud, og vender den og hælder lidt vand i bunden af fadet. Eventuelt kan du drysse lidt ekstra krydderiblanding på brystet af anden, hvis du synes den har tabt lidt mens den lå på brystet.

Herefter er det bare at at se til anden hver halve time og hælde lidt væde over den. Efter omkring en time kan man med fordel kramme staniol om ben-stumperne, så de ikke bliver meget mørke.

Når anden har fået ca. 1 time per kilo ved 160 grader, er den færdig. Jeg regner ikke den første time, hvor den ligger på brystet som en hel time, den tæller kun halvt. Så hvis din and er på 3600 gram (det er vores gerne) så får den en time på bryst og 3 timer på ryggen.

Hvis anden først skal bruges på et andet tidspunkt, så tager du anden op af fadet, lader den køle af, gerne i køleskabet. Den fond og væde som der er i fadet fra anden, den kommer du i en skål og køler den ned. Når du kan se at fedtet begynder at størkne, kan det skrabes fra og gemmes. Den fond der er tilbage skal gemmes til en dejlig andesovs.

Når anden er afkølet parteres den. Lægges i et fad og andefedtet smørres over anden. Hvis du skal bruge den nu, så ind i ovnen i omkring 25 minutter ved 180 - 200 grader.

Velbekomme.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print venligt