lørdag den 13. december 2014

Husets Snickz



Chokoladebund:
250 gram lys chokolade
½ dl jordnøddesmør

Smeltes sammen i en kasserolle, det er kun lige meningen af chokoladen skal smelte, så hold godt øje med den :)

Hæld chokoladen i en form (minimum 20*25 cm) som du først har lagt bagepapir i. Ellers kommer din chokolade bar aldrig ud af formen igen.

Lad chokoladen stivne helt, det tager en god halv time i køleskabet.

Nougatlag:
50 g smør
2½ dl sukker
½ dl evaporated mælk
2½ dl Marshmellow Fluff
½ dl jordnøddesmør
2½ dl saltede jordnødder, grofthakkede
1 tsk vaniljeekstrakt.

Smørret smeltes i en gryde med middelvarme, tilsæt sukker og evaporated mælk. Blandingen bringes i kog under omrøring og varmes igennem til alt sukkeret er smeltet. Tilsæt fluff, jordnøddesmør og vanilje og rør rundt til fluff og jordnøddesmør er smeltet og blandingen er jævn. Tag gryden af varmen og bland de hakkede jordnødder i.

Nougaten skal fordeles på chokoladen i et jævnt lag.

Karamellag:
400 g flødekarameller (Rollo)
½ dl piskefløde

Hæld karameller og fløde i en gryde og lad det smelte ved lav varme. Rør rundt til alle karamellerne er smeltede og blandingen er fin og glat.

Karamellaget skal hældes over det afkølede nougatlag. Herefter skal det på køl til karamellen er stivnet helt.

Chokolade top:
samme som chokoladebunden vi startede med, samme mængde.



Næste gang vil jeg prøve at lave nougaten direkte på bagepapiret og så et karamellag. Hvorefter jeg til sidst vil skære den ud i passende stykker og overtrække den med lys "tempereret" chokolade.

Men absolut ikke en opskrift der skal glemmes, for helt fantastiske var de.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print venligt