lørdag den 20. december 2014

Husets Flæskesteg




Det er sæson for lækre julemiddage og selvfølgeligt plejer vi også at få skøn flæskesteg her i huset. Og efter vi har lært Slagter Henrik i Svedala at kende, så er den kun blevet endnu bedre. Og i dag var det flæskestegsdag :) Så turen gik til Svedala efter en fin steg, og vi blev ikke skuffede :) Vi kom hjem med en superfin mellemkam.




Vi gør det samme hver gang, og resultatet er super hver gang :)

Stegen eftersnittes mellem sværen, hele vejen ned gennem fedtlaget også kommer der groft salt mellem hver flæskesvær. Ikke noget med at snyde, for den eneste du snyder er dig selv. Så sætter vi lidt laurbærblade i og lægger et par stykker i bunden af fadet sammen med lidt flydende margarine. Denne steg var ikke helt lige, derfor byggede vi lidt sølvpapir ind under den.



Så er den klar til at komme i ovnen.


Vi havde denne gang forvarmet ovnen til 200 grader, det behøver man ikke, stegetiden ændre sig bare afhængigt af hvor varm ovnen var. Efter 20 minutter fik den 3 dl. vand ind i bunden af fadet, efter 1 time satte jeg varmen ned på 180 grader og ovnen op på varmluft. Efter 1 time og 45 minutter var den færdig.



I går blev den serveret med hvide og brune kartofler, og sovs. Jeg havde glemt at købe ribsgele, så jeg lavede ikke rødkål til. Men det ville der normalt have været ;)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print venligt