onsdag den 10. oktober 2012

Carolines drømmekage


Når vi skal bage noget som er rigtigt godt med Caspars øjne, så er det drømmekage. Så det gør hans søde storesøster nogen gange til ham, og her er opskrift og vejledning.


Det her skal du bruge til kagen (bunden):

3 æg
225 gram sukker
4 gram vaniljesukker
1½ dl mælk
40 gram smør
190 gram mel
12 gram bagepulver

Sukker, vanillesukker og æg piskes sammen til en god og luftig masse.

Smør enten være meget blødt af at havde været ude af køleskabet længe eller en lille tur i mikroovn. Jeg giver det gerne 20 sekunder i mikroovnen inden jeg pisker det i æggemassen.


Mel og bagepulver blandes. Det gør vi for at være helt sikre på at bagepulveret ender med at blive fordelt i hele dejen. Mælken hældes i inden melet og så blandes det hele.



Kagen skal bage i 20 minutter ved 200 grader. Ovnen skal være varm når du sætter kagen ind.



Mens kagen bager skal du forberede toppen.

 
Det her skal du bruge til kokostopping:

100 gram smør
225 gram brun farin
150 gram kokosmel
0,75 dl mælk
0,5 dl fløde


Vi blander alting i en gryde, varmer det forsigtigt op og lader det simre/småkoge til kagen er færdig i ovnen. Det er vigtigt at det bliver varmet helt igennem.


Når kagen har bagt i 20 minutter skal den ud af ovnen og der skal skrues op for ovnen til 225 grader. Hvis du ved at din ovn er meget langsom, så vent lige 5 minutter med at hælde kokostopping på den varme kage. Når din ovn er klar hælder du kokostopping over hele kagen og sætter den i ovnen 7 minutter mere. Du skal kunne se at den bobler inden du tager den ud.

Afkøl og spis. Den holder sig fint i flere dage, hvis man altså ikke spiser den med det samme eller tager resten med på arbejdet. Til jer som er blevet rigtigt voksne, og dermed drikker kaffe, så skal denne kage være rigtig lækker til en god kop kaffe.

Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print venligt