| Hak chokoladen |
Min opskrift kommer her:
140 gram kakao
200 gram mørk chokolade
2 spsk. (lidt over toppen) Nescafe
4 dl kogt vand
400 gram blødt smør
2 spsk. vaniljesukker (af den gode slags)
600 gram brun farin (den bløde, ikke strø)
6 æg
500 gram mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
| Bland kakao og nescafe med den hakkede chokolade. Næste gang vil jeg si kakao'en. |
| Hæld den kogende vand over |
| Rør indtil chokoladen er smeltet, kakao og Nescafe er opløst. Hav tålmodighed, det tager lidt tid. |
| Bland smør, vanilje og brun farin. Jeg brugte K-spade til at mikse det. |
| Tilsæt æggene et ad gangen, jeg lod maskinen køre mens jeg puttede æggene i, så passede det meget godt med at ægget var blandet ind i dejen inden det næste æg kom i. |
| Mel, bagepulver og salt blandes og røres i dejen. |
| Dejen blev smuk og velduftende, meget nem at arbejde med. |
| Chokolade/kakao/kaffe blandingen, afkølet, blank og lækker. |
| Der stod i opskriften af man skulle hælde chokoladen i lidt efter lidt. Det havde jeg ikke tålmodighed til og hældte alt i på en gang og håbede på det bedste :) |
| Igen klarede min køkken Major jobbet og blandede dej og chokolade til den smukkeste kagedej jeg har set. |
| Det var en stor portion og jeg fyldte to springforme godt op. Næste gang vil jeg ikke bage dem så fulde,. Havde lagt bagepapir i bunden og penslet med fyldende margarine også op ad siderne. |
| Mums, lækker kagedej, nu også som ansigtsmaske ;) |
Hvid chokoladefrosting
500 gram hvid chokolade
320 gram flormelis
590 gram blødt smør
| Smelt den hvide chokolade. Jeg har en chokoladesmelter, som jeg brugte. Ellers så smelter du det over vandbad. |
| Rør smør og flormelis sammen mens chokoladen køler. Til sidst blander du det godt sammen og smører det på kagen. Både på kagebunden og som pynt udenpå kagen. |
| Jeg blev meget træt af den her kage på det her tidspunkt. Toppen var for sprød, kagen ikke høj og luftig, som jeg forventede. Jeg samlede den alligevel med frostingen. |
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar